Followers

Friday, December 3, 2010

Chowkit Road Malam dan Siang

Dah beberapa hari tak ada entry... asyik test test... biasalah kalau duduk sama man kuchai, kami belek computer atau hand phone. Sejak computer dah jadi macam tak berseri ni, kami semua pakat keluar tinggalkan opis, jalan jalan kat dalam hotel, tenguk tenguk apa yang patut samapilah muak. Time makan pun tak makan dalam hotel, dah muak tenguk kari kambing, daging kambing, daging salai, nasi lemak, kek..............jadi gerai makcik belakang jadi tumpuan.... Memang gila, hari hari makan goreng pisang waktu tengah hari... makan keropok lekor, kekadang mee mamak.. ait teh pulak kekadang sedap, kekadang manis, kekadang macam air longkang...Makan ajalah asal tak makan dihotel.....Yang peliknya sebelah petang pun kesana jugaklah walaupun seorang diri.

Duduk digerai itu memandang keadaan sekeliling mencari modal untuk blog ini.... aduh masih tak dapat lagi cerita bagus... hanya nampak kereta bersusun, ada mat mat beli dadah..... terbuka sangat, ada yang naik kereta , ada naik motor............. aku tak mau salahkan sesiapa..........

Disana,
bajingan masih ada
mengotori dunia dengan noda
tidak berakhir
kerna ada sang pendusta
mengatakan dia tidak mengabaikan
menyatakan simpatinya
dengan manis lidahnya

Disana masih begitu
sepertinya semalam
hujan tanpa henti..........................

2 comments:

azieazah said...

Salam BANG...

Memang sekarang musim tengkujuh, hampir seluruh negara Asia sedang sejuk sekarang ni, kan?

Di barat ada juga saljinya, kita ni.. syukur ada hujan rahmat.

Mankuchai said...

hidup seorang blogger beginilah....cari dan cari cerita untuk dikongsi bersama..