Followers

Wednesday, January 26, 2011

Blogger Syok Sendiri

Salam.... adelah kekawan kita yang cakap supaya kita jangan jadi blogger syok sendiri. Maksudnya sendiri tulis dan sendiri baca. Maksudnya juga kita tak laku sebab tulis benda benda tak faedah, tak panas, tak menarik dan hanya ada kisah lapok lapok............. Ah...suka hati kamu le.... bak kata member satu lagi,, blog ini aku yang punya... aku punya sukalah....

Bagi akulah kalau nak tulispun tulislah benda benda yang tak menyakitkan. Akupun suka baca blog diaorang dengan bangganya aku dapat melihat mereka diminati bahkan kekadang sampai 25 pembaca sekali gus. Hebat memang hebat dengan gaya bahasa dan idea yang melimpah ruah tatapi bang... dikemuncak itu tempatnya sangat tinggi, nanti jatuh sakit....Jangan takbor bang...

Tak payahlah bermadah madah berhadis berfirman dimuka depan blog itu  menunjuk baik tapi masih lagi melakukan kekejian, menambah nambah dosa kering. Aku pun bukan baik jugak tapi berusah nak jadi baik kerana aku takut kena dakwa diakhirat kerana kekejian penulisan aku ini. Berani pun berani jugak, perjuang pun pejuang jugak tapi berpadalah. Jangan jadi ayan jantan yang kokok berderai derai, tahi sangkut diekor. Wallahualam...........

6 comments:

Ayuni said...

betul, setuju sgt2....

azieazah said...

Hahaha... cili di negara kita mungkin tak cukup pedas lagi dah kot Bang.

tapi saya suka dgn peringatan itu. Sebab ramai juga yang menulis sudah menjurus takbur.

JunAina said...

salam...tumpang lalu ya...
betul2...yang penting jadi diri sendiri, jangan hipokrit...

kalau boleh jgn juga menulis ikut hati coz kalau ikut hati mati...ikut rasa binasa nanti...

Panglima Muda said...

ramai penyokong ni..... saya sebenarnya marah sangat dengan orang takbor ni... kesianlah pada budak budak yang baru belajar tulis blog.. kita sibuk follow orang kuat kuat ni,kat tempat kita diaorang tak mau ziarah...macamlah kita tak pernah sekolah dan buta sejarah, macamlah dah tak ada surat kabar kita baca. Kita perah idea kita sendiri dan bukan hidup diatas tengkuk orang lain

(One) SiTi* said...

yang penting, bahagia
menulis untuk diri-sendiri,
menyumbang manfaat kat orang lain,
syok sendiri ke atau tak, itu terpulang..
masing2 ada gaya dan cara tersendiri.

Adzriel AB said...

saya suka gaya bahasa blog ni...