Followers

Tuesday, March 1, 2011

Secawan Teh

Secawan Teh mengajak aku duduk diwarung sana. Melihat gelagat manusia yang mundar mandir di jalanan. Hari ini mungkin aku berada lagi disini, esok belum tahu lagi. Hidup sebagai blogger yang tak laku ini mencari idea memerah otak. Kalau kita jadi orang yang "copy and paste" tentu lebih berjaya. Mendapat modal yang mudah, isu hangat masa terkini.

Kita adalah penulis entah apa apa, menulis tentang kisah peribadi, perjalanan kesana sini dengan sebuah kamera tanpa kualiti..
Akhirnya gambar begini yang ada..... cantik bagi mereka yang menilainya

Kalau yang ini tentu menarik......

Waktu di Perak minggu lalu ketika sedang menghirup semangkuk cendol aku tertarik untuk mengambil gambar ini. Korang jangan nak kata apa apa, kuil ini mempunyai kesenian dan ceritanya sendiri

 Sempat juga aku menyuruh anak aku mengambil gambar ini

 Dia yang baru mahu bergaya 

Ibu monyet membawa anaknya meniti jambatan gantung menunjukkan kasih sayang ibu walaupun ianya seekor bintang dan tidak seperti manusia yang membuang anaknya ke dalam tong sampah.

Biar apa pun secawan teh begitu bermakna untuk kita renungi bersama tentang kisah alam, kisah dunia manusia yang penuh pancaroba

5 comments:

cik ayin said...

penuh dengan makna :P

Panglima Muda said...

biasa..... bukan senang nak senang

adina said...

kalo ada usaha dan tekad utk senang akan senanglah jadinya tapi jgnlah hanya hangat2 tahi ayam yg senand pun jadi susah

gadisBunga said...

salam...

teh boleh jadi sumber inspirasi...

wah, boleh jadi tagline baru untuk lipton atau BOH ni! :D

Panglima Muda said...

lepas ni tongkat Ali pulak