Followers

Sunday, March 27, 2011

Kenduri Tahlil

Selamat Petang............. Semalam ada Earth Hour..... Lampu ditutup untuk menjimatkan letrik tetapi lampu isyarat masih tetap menyala. Tutup lampu 1 jam dan macam macam boleh terjadi. Apa yang aku tahu manusia memang suka bergelap sebab dalam gelap tu ada banyak aktiviti.

Aku semalam tidaklah bergelap, yang bergelap adalah tubuh tubuh arwah di dalam kubur. Aku berada dimasjid waktu itu kerana ada kenduri tahlil untuk kaum keluarga


Tidaklah banyak belanja, bagi duit kepada masjid... orang masjid masak masak... Zaman ni tak perlu menyusahkan adik beradik masak masak, kata orang dengan lambang agong tu besi pun cair. Biar apa pun TEH TARIK tidak dilupakan...............................

5 comments:

Citarasa Rinduan said...

tak terasa nak sambut earth hour..tapi di kampung ayu bekalan api dah biasa macam klip........klip....so, jimat elektrik...

PS: pak din..thanks yer atas doa pada ayah mertua ayu..skarnag ayah semakin sembuh

Panglima Muda said...

alhamdulillah

nurayunni said...

salam ziarah...

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, ziarahlah blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba travelling ke 45 buah negara.. :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
banyakan amal soleh supaya kita sama takbergelap di sana nanti