Followers

Saturday, March 12, 2011

Mundukung Biawak Hidup

Salam..... batuk aku belum habis untuk 2-3 hari ni...dah banyak minum air masak.. cam tu juga. Aku nak cerita sikit..........

Malam Jumaat kelmarin waktu aku sedang tidur, hanphone aku pun berbunyi jam 12.30 malam. Anak buah aku talipon dari hotel bagi tahu ada pekerja Myamar tikam kawannya. Mau tak mahu pergi jugalah tapi sempat juga talipon anak buah yang lain dan juga Inspektor kawan aku tu.

Sampai kat hotel tu pukul 2 pagi, tenguk hal tu dah diuruskan oleh budak budak. Kira settlelah, yang kena tikam dah pergi hospital, yang menikam dah cabut lari, darah meleleh kat lantai dah dicuci, budak budak aku dah buat covering repot  Bila si bangsat tu yang kena tikam tu balik ke hotel dia pulak tak mahu repot polis. Kekawan dia yang sebilik kata mereka tak sedar hal ni berlaku sebab waktu tu mereka tidur. Dia ingat aku ni bodoh, baru masuk darjah satu. Manalah ada pergelutan yang tak mengeluarkan bunyi ? Tak kan tidur mampus.............Dah tu lambat pulak kasi tahu... Manalah ada orang kena tikam tak menjerit. takde munyiiiii......................Malam tu aku suruh bebudak aku talipon ejen myamar tu tapi tak jawab pun................jadi sesiapa dibawah jagaannya nak mati , matilah........

Tadi aku jumpa HR, suruh bungkuskan myamar yang kena tikam tu. HR mula mula liat, dia kata budak tu pekerja baik. Aku cakap kat dia "bangsa" ni makan orang. Dia orang kuat berdendam, hari ini hidup esok dia cari sampai mati. Takkan tak pernah baca surat kabar, dia orang kalau tak suka kawan , main sembelih sembelih aja. Uutuk selamat elok saja bungkuskan saja sebab kawan yang menikam dia tu belum tentu puas hati. Di Malaysia ni mereka boleh lari ke mana saja mereka suka........lepas itu pakailah kad UNHR

gambar hiasan

Orang cakap sebelum perkara buruk berlaku, cantas cepat cepat....jangan tungguuuuuuuuuuuuuuuu

6 comments:

Mama Kembar 3 said...

erghh ngerinya tgk pic tu. Tp betul, bila masuk bab bab pekerja myanmar ni mmg very delicate matter, especially sbb diorang ada kad UNHCR tu

adina said...

pak din saya setuju dgn cadangantu hantar balik aje menyusahkan org aje

Panglima Muda said...

kita masukkkan dalam guni dan hanyutkan ke sungai

mankuchai said...

betul-betul menyusahkan orang jer..kalau dia tikam orang msia..entahlah...mau kena bunuh budak ni..

Panglima Muda said...

tu lah... hantar kat jepun boleh kut

Jijahh @ f.k said...

hmmmm memang ... macam takde hati perut lak dorang ni kan ...