Followers

Thursday, June 16, 2011

Orang Kawin Di Musim hujan

Salam........dah lama dah tak tenguk hujan kat KL ni. Adalah dengo bunyi petir berdentum tapi langit cerah gak.. Jadi itu petanda sekarang ni bukan musim orang kawin tapi musim sekolah....musim budak mengajilah....


 Tu cuba tenguk lagit gelapnya nak hujan... takut jugak tsunami .... dengar kabo banyak tempat tergegar oleh gempa bumi...termasuk gegaran di Putra Jaya.........

7 comments:

kella said...

haah.. memang ramai yang rasa gegar itu.. tapi kita tak terasa pula, sebab masa tu tengah berjalan jalan.. tak peka lak rasanya! huuu

PinKy MoMMa said...

terengganu dah lama tak hujan ni pak din..huhu rindunya nak dgr bunyi hujan ;)

azieazah said...

Sekarang cuaca dah tak macam 10, 20 tahun dulu, senang nak ramal.

Sekarang ni semuanya di luar jangkaan.

Ayam Kampung untuk Orang Kampung? (macam aku)

Panglima Muda said...

menanti hujan turun

Asiah Termizi said...

kata orang tua2 dulu, kalau masa hari kawin hujan, campak baju pengantin atas atap :) hihihi

Panglima Muda said...

ada juga campak spenda yang tak pernah basuh... terik matahari sampai senja...malam je hujan rintik rintik bagi lembab.

papajahat said...

Salam,campak baju pengatin atas atap atau campak spenda yang tak pernah basuh dua dua tak bole pakai, aku cadangkan kau dua orang duduk kat atas atap tu rasakan sendiri pengalaman dan keje dan idea bodo korang tu tentu exciting bukan bole masuk dalam buku world Malaysia record of keje bodoh. "Jangan marah nanti kena jual aku punya bahagian 25%" ok!!!!!
Wasalam.