Followers

Thursday, August 18, 2011

Cerita Bodoh Di Hospital

Salam 16hb Ogos anak aku kemalangan ditempat kerja semasa membuat pemeriksaan di Rawang. Besi sebesar pemeluk menghimpap betisnya. Dia dihantar dengan van company ke Hospital Sh buloh Kaki tak patah tapi selalu kejang bila banyak bergerak.Sekarang bertongkatlah kesana sini dan cuti tidak naik motor untuk beberapa hari

kaki yang dihempap

masih boleh ketawa.
Hari ini aku ke Hospital Sg Buloh untuk rawatan susulan dan untuk menyambung mc



Dah puas menapak, dari klinik pakar sampai ke bahagian Saringan ( emergency) , dia orang cakap disini tak ada rawatan pesakit luar. Kalau mahu rawatan pergilah ke klinik kesihatan sg buloh. Gila betul, hospital sebesar itu tak ada rawatan pesakit luar. Habis tu anak aku macam mana ? Kaki dah bengkak dan sakit , hospital tak mahu layan. Akhir kami pergilah juga ke klinik berkenaan yang kalau korang rasa tak mampu nak pergi baik tok sah pergi. Sebabnya, kalau jalan kaki lupakan ajalah. Orang hospital tu pandai cakap aja, tunggulah bila korang dah pencen, baru kau tahu nak menyokong kerajaan atau tidak. Buat kerja jangan pandai cakap ajalah.... tenguklah macam mana susah rakyat dan orang kampung............macamlah hospital dan klinik klinik itu berada di belakang rumah kita




5 comments:

azman said...

Mak Ai...tak ada rawatan pesakit luar hospital besar macam tu?lawak tul lah dorang ni...

Panglima Muda said...
This comment has been removed by the author.
Panglima Muda said...

tak ada man, ada untuk klinik pakar je,

amiey lee said...

hishhh biar betulll gedabak besar tapi takde rawatan sakit luar???

hospital ampang ada la jugak..

Panglima Muda said...

salam.... dengar kabar putera jaya pun gitu.. kita kena pergi klinik dulu... doktor klinik akan suruh kita pergi ke hospital macam tu