Followers

Saturday, March 30, 2013

Suka Membawa Duka

Salam.................

Bila tenguk gambar lama, rasa nak gelak je....Tiap tiap tahun tempat kerja lam pm tu ada buat annual dinner. Tiap tiap department akan mengadakan persembahan dan sudah tentu ada hadiah. Pm suka benda yang berbayar dan berbaloi dengan jumlah perserta dalamkumpulan. Kalau setakat hanyan hamper...tak payahlah.  Bila berbagi bagi biskut alamat dekat situ juga habisnya.....

Kawan pm ni seorang lelaki india sangat suka nyanyi lagu P. Ramli


Manakala pm pulak cari duit dengan budak budak muda cam ni


Sekarang ni budak budak ni dah tua dan dah jadi emak orang gamaknya. Manakala pm pulak besara dari buat kerja ni....kalau nak pun, suruh ajalah anak anak....

Di tempat baru pm ada juga jamuan tahunan tapi di bulan puasalah......mana ada nyanyi nyanyian......bengong gamaknya....



Menyebut pasal jamuan tahunan, baru baru ini di tempat kerja lama pm telah mengadakan jamuan tersebut. Dengar khabarnya ada juga mangadakan pertandingan nyaian dan tarian. Salah seorang kenalan pm dengan tiba tiba dengan pengsan di atas pentas semasa menari ago go ....Ambulan telah dipanggil di mana beliau telah disahkan meninggal dunia di dalam perjalan ke hospital... Jadi pengajaranya.... bila usia kita sudah meningkat tua, eloklah buat benda elok elok........dah dah lah tu....................

2 comments:

Amin A. R said...

Sadisnya "pergi" dengan cara macam tu.....

azieazah said...

Aduhaiii.. siannya. Bila sudah tiba masa. Cuma masa dan keadaan tu yg kurang sesuai.

Tempat keja lama saya dulu pun ada pertandingan karaoke dan saya pun pernah masuk secara kena paksa. Tak menang pun, tapi cabutam bertuah saya dapat tv!