Followers

Thursday, May 28, 2015

Cerita Aku

Salam,

Entah kenapa rajin pulak pm layan fb group perubatan dan gangguan jin. Di samping merapu, pm pun sukalah cari kawan. Banyak juga nama nama hebat pm jumpa di sana dan idak baik bagi kita mempertikaikan kemmpuan mereka. Apa apa sahaja kira pm setuju sahajalah. Zaman dah moden, nak cari tok bomoh dan orang rukyah memang senang. Cuma klik saja kat google.

Dulu pm suka juga dekat group hakikat insan. Lama lama pm dah rasa pelajaran pm dah cukup kat group sana, pm pun keluar grouplah. Bagi cahnce le budak budak bertekak dan bertelagah kat sana. untung batu timbul, untung sabut kelapa tenggelamlah.

Sebenarnya malas nak jadi panglima atau tok bomoh ni. Penat berjaga malam, kena berwirid berjam jam nak tambah power kecuali kalau kita ada jin besar jadi sahabat sejati. Apa apa kes, kita tolak kat jin tu, janji ada upah untuk dia. Kalau tak ada upah, dia pulak cekik kita....

Banyak juga perubatan guna kaedah jin ni...tak mengaku je dan mungkin tak perasan. Dalam bahasa kita sebut " amalan berkadam atau aku akuan" Kalau nak cari yang betul betul jalan, kena bertahun tahun jugak baru jumpa. Biasanya mula mula belajar fahaman kita memang tak kena punya. Lama lama diperhaluskan , jadi eloklah tu. Jadi selepas tu buanglah segala tangkal dan keris atau apa perubatan dan kembali kepada alquran. Tahap ni kena bagi free lah perubatan dan modal pun tak banyak. habis kuat segelas air paip.......

Kalau orang tak sabar mcam pm tak usah jadi perawatlah, tok bomoh pun tak payah. Nanti niaya orang kena pelempang. Pm lebih suka duduk menulis, ceritakan pengalaman masa lampau.....dan kegilaan pm semasa budak budak .....