Followers

Wednesday, December 8, 2010

Gaji Hari

Bagaimanakah rupanya orang mendapat pendapatan tetap tapi gaji dapat sikit sikt kerani company tidak stabil. Dizaman ni semua terjadi ada company tak ada duit nak bayar gaji. Lantas mereka mengambil tindakan memberi cuti kepada pekerja apabila tidak ada product, sebagian masa lain disuruhnya bekerja.Gaji pula dibayar ikut selera hatinya, sekejab banyak sekejab sedikit. Lama kelamaan duit gaj habis dibayar juga, cuma pekerjalah pening kepala macam mana nak bayar hutang

2 comments:

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Ha? ada ke kompeni mcm tu panglima? Setahu vic majikan wajib membayar gaji penuh bulan sebelumnya dalam tempoh 7 hari bulan berikutnya. Maknanya setiap gaji pekerja perlu dibayar 7hb setiap bulan. Kalau pekerja gagal menerima gaji, pekerja boleh mengadu di pejabat buruh dan majikan akan didenda dan diperintahkan membuat bayaran.

Panglima Muda said...

masih ada ujud ..... terutama kilang kilang dan terjadi juga kepada security kontrak