Followers

Monday, December 27, 2010

Kerja Jahat

Salam......... ada juga entry hari ini tak masuk lagi..  masih ada didalam draft hp......... tadi juga aku menyebut pasal nenek tua tu... kasihan dia....Mungkin inilah masanya anak anak datang membantu supaya si ibu mendapat kelapangan hati...


Seorang kenalanku di Bukit Bintang ada menasihatkan aku supaya tidak menuntut ilmu nafsu... Dulu aku ingat lelaki sahaja yang ganas, hendakkan perempuan bermacam macam jenis dari seputih putih putih manusia sehinggalah sehitam hitamnya. Sangkaan aku meleset sekali.... Pernahlah kekawan aku interview seorang Mak Aji tentang bab kawalan nafsu ni... Ye lah hidup seorang diri ni.. .. nak mintak kat siapalah yeee. Buat malu aja apatah lagi title Mak Aji...Kalau kita lihat secara zahirnya, percakapannya , nampak dia adalah wanita yang cukup kuat... Hidup seorang diri semenjak kematian suami... Jadi kehidupannya seharian mencari rezeki, mendidik anak anak sehingga berjaya... Jauh dilubuk hatinya korang tau tak....

Sebagai manusia yang bersifat lemah ni , jangan nak buat kerja tuhan, jangan nak berlakun filemlah... Kalau boleh kawin, kawinlah.... jangan nak mempertahankan pencen suami. Tapi jaga jugak, ada juga lelaki lelaki durjana berserban memainkan peranan....Aku tulis ni sebab aku dengar dan lihat...Allah sahaja yang tahu... Banyak benda kita sorokkan dari masyarakat, banyak benda orang kampung tak tahu...Banyak juga benda xxxx orang jual kat chow kit tu,  bagi penyelesai masalah... Orang kampung pun tak mampu nak beli.....mahal sangat. Abis tu nak pakai apa ?

Malu nak cakap... semalu malunya nak bukak buku ajar budak sekolah tentang sex. Malunya cikgu nak sebut tentang kondom , mengelakkan beranak....tak termasuk pulak cara cara melepaskan diri... Kat kampung mana ada benda macam tu... Nak beli kat seven eleven pun malu sebab yang jual tu pun anak anak dara. Jadi malu adalah penghalang utama membuat kerja bukan bukan. Bila dah tak malu.... susah nak cakap... Aku dengar orang kampung cakap...pasai cempedak tu baguh............betui ke...

 Salah sebuah kedai mamak menggantung labu ini di depan kedainya

2 comments:

Gadis Kampung said...

saya tagged awak untuk join contest nie..cara dia mudah sangat, jom la join
http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2010/12/giveaway-eqbalzack-serba-satu.html

Panglima Muda said...

nak nak.....