Followers

Friday, August 16, 2013

Kereta Proton Baru

salam... sudah seminggu tanpa entry. Hari ini pm gunakan hanphone sahaja kerana tidak sempat menghadap computer. Ada cita sikit

Malam raya pm naik kereta baru ke Beris Jaya Sik Kedah. Proton saga flx telah menyuntik semangat baru. Esoknya sampai dengan selamat.

Raya ke dua pm pergi ke Gurun dan dalam perjalanan balik kereta tu berhenti dengan tiba tiba di traffic light. Pelik...selama ini pakai iswara buruk pun tak pernah demam. Lampu cvt menyala: gear kaku ..... Setelah injin dimatikan dan dihidupn semula barulah lampu amaran padam. Selang beberapa km kereta berjalan; kereta kaku lagi. Lagi sekali pm ulang cara yang sama sehinggalah sampai ke rumah. Kereta tu baru je keluar dari kedai 3 hari sebelum raya.......bersambung esok....jeng jeng jeng....

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

ada yang tak kena tu, better gi check...

ANIM said...

PM balik beraya ke Utara, saya dari Utara turun Selatan..
Beli kereta ni pun kira nasib jugak kan..saya pun pernah ada pengalaman sama

Panglima Muda said...

saya nak sambung cerita ni