Followers

Wednesday, January 23, 2013

Pembunuhan di Kaca TV

Salam........

Ada banyak lagi mungkin isu terkini menjelang piliharan raya menyebabkan kita pening pening lalat. Ada perkara macam tak betul ada perkara pulak macam betul. Lagi muntah kuning kalau kita tenguk tv dan dengar radio . Ada kawan pm terus tutup tv sebelum pemberita itu bercakap. Bukan nak jimat letrik tetapi menyampah mendengar cerita rekaan dan tambahan cerita itu. Namun begitu bukan bermakna dia tidak menyokong kerajaan .....Sebenarnya apakah benda yang dia MENYAMPAHKAN......Dia menyampah melihat muka yang sama setiap tahun dan setiap lima tahun. Bagaikan tidak ada orang lain. Dalam 5 tahun itu cuma bertukar jabatan tetapi muka itu juga yang ada menyelit sana sini. Menukar muka muka itu bukannya bererti menukar kerajaan............
Tentu ada banyak cerita menjelang pilihan raya ini. Ada kenalan saya berkata " marilah kita memberi peluang kepada pentadbiran baru. Kita tenguk apa terjadi kepada peluang itu". Kata kata yang pm dengar di sana sini daripada suara suara kecil dan juga suara suara besar. Tapi ini adalah kata kata 5 tahun sekali. Ada yang suka menerima dan ada yang was was menerima. Semua kerana sejarah lampau. Mata kita sendiri melihat  negeri negeri contoh di bawah parti pembangkang. Tidak ada kemajuan ke ? Pembohonglah kalau tidak maju tetapi tidak semistinya tidak ada kelemahan manakala kerajaan sebenar masih berkuasa dalam menentukan hitam dan putih.

Apapun mari kita tunggu, gajah berlaga sesama gajah, anjing menyalak nyalak di kaki bukit............runtuhkah bukit tanpa tsunami ?
4 comments:

Kakzakie said...

Kalau boleh kakak nak melihat ada gajah yg dah tak guna tu terus tergolek dok... nak juga pembaharuan.

Panglima Muda said...

betui tu....gajah ni tak reti bahasalah'

azieazah said...

Isu air baru baru ni sudah cukup membuatkan saya serik!

Panglima Muda said...

gajah mana dok tadah air sampai tak cukup tu