Followers

Sunday, January 27, 2013

Sempit Di Lorong Gelora

Salam...............

Seperti tahun tahun lalu , pm akan tetap melalui jalan MRR 2 dan jalan sekitar Bt. Caves setiap hari walaupun terpaksa meredah lautan manusia dan longgokkan kereta sempena Taipusam. Suka atau tak suka, urusan di kawasan tersebut terpaksa jugalah dijalankan.


Kita sedia maklum bahawa ketaatan kepada agama telah memberi kegembairan pada diri walaupun berlainan pendapat. Pm sendiri melihat mereka berjalan kaki dari jarak yang sangat jauh dengan cara berkaki ayam menuju ke tempat ibadah dan ianya menjadi kepusan yang tidak terhingga.


Semua ini berlaku kerana kepercayaan mereka terhadap agama mereka manakala kita pula mempunyai rukun imam untuk kepercayaan terhadap agama kita...Banyak orang kita temui di sana dan bukan hanya orang orang berbangsa India tetapi juga bangsa bangsa lain..


Adakah dimasa akan datang kita tidak berasa bimbang terhadap " kepercayaan" anak anak kita apbilanya mereka tidak dapat membezakan tentang kebenaran .....Dan apabila ada orang berkata bahawa semua agama itu benar ...Dan apabila kemanisan agama sendiri tidak dapat dirasai oleh penganutnya...Apabila telah tiada alquran, bermaksud juga tiada di dalam ada, bermaksud juga ada tetapi tiada lagi orang mempercayainya.  Apabila telah tiada juga orang orang yang mengajar tentang alquran, bermaksud juga manusia lebih suka kepada buku buku ilmu yang lebih moden......waktu itu mereka akan lebih percaya kepada angan angan dan cerita cerita rekaan dan pada ketika itu datanglah kebinasaan....No comments: