Followers

Wednesday, January 19, 2011

Jepun Pulak

Salam............... masih ingat tentang dasar pandang ke timur ? Waktu itu banyaklah Jepun di Malaysia. Orang melayu banyak yang belajar bahasa jepun sehingga dirumahpun cakap jepun. Ada juga minah minah melayu menjadi isteri kontrak kepada jepun jepun tu... Entah apa sedap sangat Jepun tu tapi aku dapat tenguklah, minah melayu tu bukan main sombong lagi.

Aku masih ingat tentang kisah kawan aku seorang Sarjen Polis dari Unit Pelancung. Dia jadi IO menyiasat satu kes kecurian di bilik hotel. Bilik itu diduduki oleh seorang lelaki bangsa Jepun.Aku duduk dengan kawan aku melayan jepun tu. Berbueh dibuatnya bila dia cakap bahasa jepun dan kami cakap bahasa Inggeris. Last last masing main tenguk kamus. Lain disebut, lainlah ceritanya dan empat hari lamanya kami melayan dia. 

Tapi yang bagus sekali bila waktu sukan, badminton misalnya.... Budak budak hotel sangat sukalah mengendap minah Jepun melalui tingkap. Minah Jepun memang tak senonoh sebab suka jadi baby dalam bilik dan tak kisah sape pun tenguk. Maka berlambak lambaklah dosa mata mereka sehingga ada yang sanggup ambil kerusi duduk di dalam tangga kecemasan demi untuk melihat isi dunia itu. Waktu itu boleh dibilang berapa banyak ahli syurga

2 comments:

kella said...

heeee... iya ya? minah jepun gitu ke..uhhh...

bagi mereka.. pucuk dicita lah bila dapat tengok si minah japan sebegitu..

Solihin Zubir said...

haha.. btol ke?
minah2 jepun masa tu cun cam maria ozawa x? heheh...