Followers

Friday, January 21, 2011

Pak Arab and the geng

Alkisah bersambunglah cerita pak arab menziarah malaysia. Seperti biasa sampailah ke tanah semenanjung ini dengan beg yang banyak seolah olah tak mahu balik ke kampungnya lagi.Pakcik pakcik dan uncle uncle bawak teksi merasalah keberatannya dan kalau perlu bawaklah lori sekali untuk anak bini mereka. Senget teksi tu sampai ke hotel dan seperti biasa mereka meninggal beg beg mereka dilobby hotel, macam rumah kat kampung dia orang. Kekadang sebelum check in dah hilang beg, anak anak juga dibiar sesuka hati nak main apa. Mula mula mereka akan meranapkan apa sahaja kat lobby tu termasuk main trolly bellman dan langgar sana sini.

Pak Arab biasanya akan sewa 4-5 bilik atau kalau boleh satu tingkat hotel bagi memenuhi kawasan itu dengan anak dan bini bini bini bini dia. Kebiasaan semua bilik mereka dibiarkan terbuka bagi memudahkan keluar masuk macam kemah padang pasir.Mereka akan berhimpun diluar bilik makan makan diatas lantai corridor. Maka bersepahanlah segala tulang ayam dan bangkai roti diatas lantai dan kemudian meninggalkannya macam tempat sampah. Ada juga anak anak mereka makan diatas katil sambil menonton tv

Biasanya pak arab keluar shopping dan meninggalkan anak anak di dalam hotel.  Anak anak mereka akan merayau sesuka hati termasuk pergi mandi di swimming pool. Jaga di swimming pool akan susah hati tenguk anak arab mandi di tempat dewasa dan kelakuannya seprti orang tak pernah jumpa air setahun. Kita jerit tegur, mereka buat tak faham saja, akhirnya ambillah tindakan sendiri tarik telinga mereka sebab emak bapak mereka tak ada disitu.

Emak bapak mereka suka shopping kat komplek yang besar besar. Mereka beli hp macam beli pisang goreng aja sebab duit banyak. Bila hp hilang , mereka akan terus beli baru dan tak macam orang malysia yang selalu sengkek. Apa yang menyedihkan yang aku pernah dengar ada pak arab mati mengejut dibelakang buntut pondan............................................................

bersambung

2 comments:

azieazah said...

Macam-macam juga cerita yang pernah saya dengar tentang pelancung Arab ni. Dengarnya, mereka ni kedekut benar.

Pemandu teksi antara golongan yang banyak pengalaman dgn pelancung Arab.

E.d.Y said...

mati dibelakang bontot pondan?eewwwww~~~